Kuka kuvaa?

Olen valo- ja videokuvaaja Joensuusta, Itä-Suomesta.

Käytän erittäin monipuolista tekniikkaa videokuvauksissani ja intohimoinen tavoite on aina saada aikaan kuvanlaadullisesti tasaista ja mielenkiintoista kuvakerrontaa. Yhdistän jouhevasti mm. ilmakuvausta, moottoroitua kamerakiskoa ja gimbal-vakainta saavuttaakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen. Oli julkaisualustana sitten internet tai tv-mainos, niin molemmissa olet saattanut nähdä töitäni.

Jos videoita tarvitsee elävöittää jälkituotannossa, niin mikäpä sen hauskempaa kuin venyttää hieman todellisuutta, siitä saattaa syntyä vaikka viraalivideo.

Visuaalinen tarinankerronta on aina kiehtonut minua. 80-luvulta saakka kuvattuja ala-aste-tasoisia kotivideoita on videonauhat täynnä. 

Ensimmäisen räjähteillä maustetun lyhytelokuvani tein 15 vuotiaana Betamax-nauhurin ja videokameran yhdistelmällä.

Maailma vei kuitenkin nuoren miehen muihin hommiin useiksi vuosiksi, mutta ollessani rauhanturvaajana vuonna 2007-2008 Kosovossa, viestijoukkueelle toteutettu dvd-tuotanto laittoi ison pyörän taas pyörimään.

Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2008 lähtien. Videoiden lisäksi WWW, SEM, SEO -termit ovat kuuluneet firman tarjontaan alusta asti. 

Mukava nähdä, että videotuotannot ovat alkaneet kiinnostaa myös yrityksiä, sillä älylaitteet ja sisällön kulutustottumukset ohjaavat käyttäjiä enemmän videoiden pariin.

Lähes täydellisenä introverttina en ole kova supliikkimies, mutta kun annat minulle kameran, kuva puhukoon puolestani. – Antti Ryynänen

Ylläpidän Facebookissa useita sivuja, joista mainittakoon aiheeseen liittyvät Ilmakuvia Joensuusta ja Filmmaker -facebook-sivut. Taivaalla olen lennättänyt multikopteria vuodesta 2013 ja pari vuotta myöhemmin syntyi ajatus kuvien jakamisesta myös muille. Laitteet ovat itselleni vain väline päästä haluttuun lopputulokseen, sillä miten asian toteuttaa, ei ole väliä. Lopputulos ratkaisee.

Mikäli perinteisellä videokuvausmenetelmällä on hankala toteuttaa jokin tuotanto, niin teen myös yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa. Yksi yhteistyökuvio on esimerkiksi New Business Crew. Myös piirrosvideot syntyvät yhteistyössä ammattilaisten kanssa.

 

NYT.

Asun Joensuussa yhdessä avopuolisoni Jaanan kanssa. Saatat tavoittaa minut täältä.

Toinen intohimoni on digimarkkinointi. Digitaalista markkinointia hoidan Ubinetin nimellä jo vuodesta 2008 lähtien. www.ubinet.fi.